dimarts, 12 de març de 2013

El Ventall


Benvolgudes i benvolguts!

Seguim amb el projecte de les emocions i les capacitats humanes a cinquè de l'escola Teresa Godes. Un projecte que ens està portant per camins de coneixement i entesa amb persones que, possiblement, no haguéssim conegut d'altra i manera, una dolorosa pèrdua.

foto de la visita del dilluns a l'escola
El passat dilluns ens van visitar l'Estíbaliz, l'Alfredo, la Núria, el Ricardo i el Jordi, persones que busquen la inserció laboral reciclant-se, perquè quasi tots ja han treballat, i que avui ens han  explicat les seves trajectòries vitals i el seu dia a dia al Ventall, una empresa de El vendrell. Han vingut acompanyats de la Natàlia i la Marta, les monitores.

El Ventall és una empresa que té la particularitat que la majoria dels seus treballadors tenen un certificat de discapacitat. Un paper que no els hi impedeix tenir les vuit emocions humanes, faltava més, a més de tenir un munt de capacitats que ja voldrien altres persones tenir. I això ens han explicat avui aquests treballadors que esperen una oportunitat, que són persones totalment capaces i motivades per guanyar-se la vida amb el seu esforç i treball, d'una forma digna. Tota una lliçó la que ens han fet aquests nois i noies, esperem continuar amb aquestes trobades i compartir espais i experiències.

Va ser una trobada màgica i plena de preguntes i descobertes, que fins i tot va acabar amb un ràpid esmorzar conjunt, més curt del desitjat. Esperem tenir més oportunitats d'esmorzar tranquil·lament!

Jo també hi vaig treballar a El Ventall, cinc anys on vaig aprendre moltes coses de com relacionar-me amb la diferència, amb mi mateix. El Ventall va ser casa meva fins que vaig començar a fer de mestre i, al igual que altres espais i feines que m'han marcat, tinc molt present els dies de sol i pluja, de podes i males herbes que vaig compartir amb el Luis i la Montse, l'Antonia i la Laura, el Roberto, la Carme.... entre tants altres companys i companyes. uns temps alegres on vam treballar molt i vam gaudir igual. Ens ho pasavem molt bé treballant, tot i la dura feina.

Seguim i no parem de viure, amb la diferència i les oportunitats que totes les persones necessitem per ser íntegres.
Moltes gràcies Ventall!
 
La Laura, la Montse i jo al Passeig de Calaell, un dia d'hivern de fa 10 anys....
El Luis i jo a tope, a l'estiu del 2004. Erem un equip!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada