dissabte, 26 de gener de 2013

Les emocions a la Muntanyeta

Benvolgudes i benvolguts,


el passat dijous 24 de gener, els alumnes de cinquè de l'escola van visitar als nostres amics i amigues de l'escola de la Muntanyeta de Sant Pere i SantPau de Tarragona. Aquesta visita es troba dins del projecte que els alumnes desenvolupen dins de l'eix transversal d'enguany a l'escola: les vuit emocions humanes.

Capacitat o discapacitat és el nom del projecte que estem portant a terme i que tants bons fruits està donant. Les preguntes i el saber estar dels nostres alumnes a la visita d'avui poden ser un bon indicador d'aprofitament de tot el projecte. 

Per qui no conegui l'escola la Muntanyeta ( i per extensió l'APPC) hem de dir que és  una escola molt especial, ja ens van mostrar la seva sensibilitat quan ens van visitar abans de les vacances d’hivern. Una escola on, les vuit emocions bàsiques, es viuen i experimenten d’una forma molt diferent a la nostra, tot i ser una escola. Per comunicar-se i expressar-se utilitzen uns canals diferents, però igualment efectius. El moviment també és molt diferent, però existeix, i així tantes i tantes coses que vam aprendre i intercanviar. 

Va ser una visita molt especial i emocionant per totes les persones que vam anar des de la Joncosa, per a mi perquè us he de dir que la Muntanyeta va ser la meva primera escola on vaig treballar. Allà vaig aprendre coses que fora d’allà hauria trigat molts anys en fer, persones i situacions que difícilment es poden viure fora d’aquell espai on s’ofereix, de forma constant i vital, estimulació, diversió, comunicació, aprenentatge i estima.

Podeu pensar que no sóc objectiu, i teniu tota la raó, però és impossible ser-ho al reviure, després d’alguns anys, experiències professionals i  personals que m’acompanyaran al llarg de tota la meva vida.

Per últim vull (volem) agrair a totes les persones que ens vau acollir dijous passat a l’escola la Muntanyeta, de tot cor, amb tota l’emoció que es pot sentir quan  nens i nenes poden compartir una experiència inclusiva que no s’hauria de quedar en dos trobades, algunes cartes i uns quants vídeos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada